Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Matti Koukkula

Matti Koukkula syntyi Ranulla 6.12.1939 ja kuoli 9.1.2018

 

Koukkula

 

Ranualaispojan taustat tukkilaistaistoihin olivat vankat ja perin erikoiset. Matti aloitti julkisen esiintymisen Robert Rosinina huikeana tasapainotaiteilijana. Jo pikkupoikana Matti huomasi olevansa hivenen erikoinen. Hän kehitteli tasapainotaitojaanja herkkää reaktiointikykyään huippuunsa, varsinainen ura Roberttina alkoi 1964 ja kesti runsaat kuusi vuotta.

Ounaspalinjongin kesätapahtumissa Rovaniemellä Matin kaikki taidot yhdistyivät neljänä kesänä perättäin. Vuodesta 1993 Matti esitteli turisteille taitojaan 85 kertaa kesässä yöttömän yön maassa. 

Koukkulan humppa oli kysytty remmi aikoinaan. Kaikkeen mihin Matti Koukkula ryhtyi, hän teki sen tosissaan, hymyssä suin. Tasapainotaiteilustakin Matti totesi, että sillä työmäärällä olsi saanut vaikka rovastin arvon. (teksti on lähes suora lainaus "Me tulemme taas" kirjasta)