Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Martti Eronen

Martti Eronen syntyi Lieksassa 1.8.1937 ja kuoli 10.12.2017

 

Eronen

 

Ylläpito muistaa Marttia lämmöllä ja kiittää kovasti niistä kaikista opeista, jotka häneltä on saanut. Metsä- ja Uittoperinneryhmän näytöksissä hän toimi porukan ”kymppinä”. Esiintyessään ja samalla kertoessaan asiasta tulivat työtavat ja toiminnot tutuiksi myös suurelle yleisölle. Useita Juhannusaattoja Martti on viettänyt myös Seurasaaren Juhannusjuhlassa esitellen menneitä työtapoja. Hän pääsi usein kertomaan kuulijoille, kuinka oli itse osallisena uitossa Lieksan suunnalla.

Näytöksissä hänellä oli usein tapana sanoa että "Hän ei ole 10 vuoteen tippunut puunpäältä veteen, eikä muuten putoa nytkään, kun ei sinne enään mene, vaan jättää ne temppuilut nuoremmille." Kuitenkin hän rannalta käsin aina kuulutti mitä ne "pojat" siellä vesillä oikein tekevät.  

Martti Eronen aloitti 13-vuotiaana metsätyöt, kesät hän oli Lieksanjoella tukin uitossa. Tukkilaiskisat alkoivat kiinnostaa vuodesta 1950 lähtien. Martti on voittanut 14 Suomen mestaruutta ja 2 valtakunnan mestaruutta.

Täältä löytyy Martin kirjoittamaa muistelmaa omasta uittoajastaan.

Täältä löytyy Martin kertomaa perinnetietoa uitosta.