Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Kannuksen SM tukkilaiskisat 1990

Kannuksen SM tukkilaiskisat 1990

Tukkilaisten SM Kannus 1990

Ennen tulevia kisoja on hyvä muistella hieman menneitä.

Merkittävää ei ole vain se, mitä menneisyydessä oikeasti on tapahtunut vaan myös se, mitä uskotaan tapahtuneen. Peilatessaan nykyisyyttä menneisyyteen, ihminen ei peilaa nykyisyyttä menneisyyden todellisuuteen vaan siihen kuvaan, joka hänellä menneisyydestä on. Tämän vuoksi menneiden tapahtumien merkitys ei ole pelkästään noissa tapahtumissa vaan myös siinä, mitä merkityksiä niille kulloinkin annetaan.  (Menneisyys ja historiakuva 2009 Miettunen Katja-Maria).

Se kuulosti hienolta! Mutta oikeasti tarkoitus oli muistella Kannuksen tukkilaiskisoja. Itsehän en ole vielä silloin kilpaillut, mutta enoni Esa Kujala on kilpailuissa ollut mukana ja näkyihän siellä muitakin Evijärveläisiä olleen mukana. Lisäksi Seppo Pulkkinen on kuvannut ja tuottanut videoita ainakin muutamasta kilpailusta. Kisathan järjestettiin Välikannuksen kylässä Niskankosken rannalla. Kisoja järjestettiin Kopukkapäivien yhteydessä ja tukkilaisten SM-kilpailu oli  23-24. kesäkuuta 1990. Kisat siis olivat keskikesän eli Juhannuksen aikana.

Ensimmäinen kilpailupäivä. Kokkola TV:n kuvaamaa materiaalia.

Toinen kilpailupäivä oli toisena Juhannuspäivänä. Kokkola TV:n kuvaamaa materiaalia.

Erkki Valtamäki kuvasi kilpailuista pätkän kymmenen uutisten loppukevennykseen.

 Kannuksesta moni muistaa edesmenneen "Uittoneuvos" Unto Mäki-Petäjän. Mäki-Petäjä osasi kertoa elävästi oikeasta uitosta ja hän toimi aina myös kilpailuissa monella eri tapaa mukana. Kannuksesta alkaa myös Jullen voittamaton taival. (Ne jotka eivät ole lajiin vihkiytyneet suosittelen katsomaan ylärivissä olevan "Mestarit" linkin taakse ja laskemaan montako kertaan Kannuksen Suomenmestaruuskilpailun jälkeen ykkössijalla on Juha Julkunen.

 

 Kannuksen kilpailujen ohjelmalehtinen. 

 

 

 

 

 

 

 


Koskenlasku kilpailun tulokset yleinen ja ikämiehet

Löytyykö sinun arkistoistasi vanhoja ohjelmalehtisiä, tai jotain muuta aiheeseen liittyvää?

Pienellä työllä saamme niitä tänne lisättyä, jolloin ne ovat meidän kaikkien saatavina ja kävijöiden iloksi luettavina. Tarvittaessa ylläpito hoitaa skannauksen ja palauttaa materiaalin pikaisesti takaisin.